Riddarfjärden Ledarskap & Utveckling
Samtalsledar utbildning

SAMTALSLEDAR UTBILDNING

Öppen utbildning av samtalsledare för Backstagegrupper enligt Riddarfjärdsmetoden® vänder sig speciellt till dig som är intresserad av att leda Backstagegrupper i din egen organisation eller som konsult i externa organisationer.


Sedan över 12 år tillbaka utbildar Riddarfjärden chefsgruppshandledare inom flera stora organisationer, bl a Karolinska Institutet, Stockholms Stad, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), etc. I dagsläget har vi diplomerat ett 130-tal samtalsledare.

NÄSTA KURS

Datum


15-16 september 2022

&

13 oktober 2022

Pris


Kostnad för programmet
29 500 kr exkl. moms
(inklusive manual)

Om

Utbildningen riktar sig till dig som idag har en konsultativ roll, själv är chef eller har en annan ledarroll, exempelvis läkare eller projektledare. Du har erfarenhet av att leda grupper och du har intresse för ledarrollens olika utmaningar.

Innehåll


Steg 1 Ansökan

Utbildningen för samtalsledare är praktiskt orienterad och handlar om att tränas i att använda metoden så att arbetet i Backstagegrupperna blir givande för deltagarna. För att programmet ska bli framgångsrikt
förutsätter detta att deltagarna har en personlig motivation och lämplighet för rollen som samtalsledare. Deltagarna kan undersöka detta genom samtal med kursansvarig inför utbildningen.


Steg 2 – Utbildningsseminarier

Utbildningen genomförs med 6-8 deltagare under 4 dagar och utgörs främst av praktisk träning i att lära sig tekniken, den så kallade Riddarfjärdsmetoden. Detta innebär att alla deltagarna får gå in i de olika roller som uppstår i en grupphandledning samt få feedback på sitt agerande.


Steg 3 – Handledning

Efter utbildningen ges fyra halvdagars handledningsseminarier under ett år. Deltagaren bör leda en egen grupp så snart som möjligt efter genomförd praktisk utbildning och ska också delta i handledning på
handledning. Om en deltagare inte leder en egen grupp så är rekommendationen att man ändå deltar i handledningen.